Jazzkonsert på gamla elverket 3 maj 2017

Förberedelser pågår

Från jazz till soul och pop var rubriken för denna jazzafton.  Redan kl 18.00 kunde vi börja kvällen med att Craig berättade om den verksamhet som drivs i Gamla Elverket.  Det finns många aktiviteter i byggnaderna och dessa skall bygga på 3 + 1 ben att stå på.  Det är KULTUR-SOCIALT ARBETE-KONFERENS.  Det fjärde benet som har tillkommit nyligen är  SOPPLUNCHER för 65,-  Enligt Craig så är det fler och fler som hittar hit för en soppa.  Gunnar har testat och hade endast goda omdömen att säga. Går också bra att ta sig en enkel och god fika. Kan vara värt att prova.  Vi fick gå runt i lokalerna och bekanta oss med de möjligheter som Gamla elbolaget kan erbjuda. Små konferensrum. Ett större som kallas Lilla scenen. Och så hade vi Stora scenen där konserten framfördes. Dessutom kök och liten restaurangdel. Vid behov vidgades restaurangdelen med Stora-scenen-lokalen. Konserten började kl 19.00 och många var det som passade på att få sig en soppa och/eller fika innan.

Två som försäkrat sig om platser. Salen fylldes snabbt av fler

24 ungdomar i fyra olika konstellationer.  Rubriken för kvällen hette ”Från jazz till soul och pop”. Realiteten blev två jazzgrupper och 2 rockgrupper + ett extranummer där Nora sjöng och spelade piano. Ett litet stilla break mellan tredje och fjärde gruppen. Musiker och publik tog Stora scenen-salen i besittning.  Någon hade räknat antalet publik till 86.  Ingen dålig siffra.  Man var tvungen att placera ut många fler stolar efter hand som publiken strömmade till.  Roland Lindberg (en eldsjäl i UNGJAZZ) höll ihop programmet och presenterade grupper och musiker varefter de intog scenen.  Och det blev tryck. Rejält tryck. En spelglädje som smittade av sig. Det var bara att gunga med och stampa takten. 34 musiker framförde väl valda stycken i en skön blandning. Vi önskar dessa unga musiker en härlig framtid inom musiken.
Där orden tar slut tar musiken över.

Hela konserten kan ses på hemsidan www.gamlaelverket.se

        Konserten genomfördes i samarbete med Kulturskolan och Musikestet.