”Ärter, Punsch och kvällskonsert”. Musikafton i Dalasalen

Sedan början av 1980-talet har Kunglig Dalregementets Kamratförening årligen inbjudit till musikaftnar. Lokalen var inledningsvis Exercishuset som följdes av Övings- och vårdhallen, matsalen och restaurang Kullen. Efter renoveringen av gamla matsalen har denna lokal (Dalasalen) använts.

För kvällens konsert svarade än en gång Hemvärnets musikkår Borlänge under ledning av Tomas Hellström. Drygt hundra besökare kunde efter att ha inmundigat ärtsoppa avnjuta ett väl blandat musikprogram. Marscherna ”In die weite Welt”, ”General Toll” som inleds med Dalregementets igenkänningssignal , filmmusiken till den nya filmen ”Around the world in 80 days”, ”Nessun dorma” ur operan Turandot avPuccini” för att nämna några stycken. Konserten avslutades med Dalregementets marsch ”Stenbocksmarschen och Dirigenten avtackades med blommor.

Musikaftonen arrangerades av Dalregementets Kamratförening och Föreningen Kultur och Miljö i Falun.