Musikhistorisk efterlysning

Mitt namn är Roland Lindberg. Jag har under hela mitt liv spelat i musikkår i Falun.

Mitt yrke har varit Militärmusiker vid Dalregementet i Falun . Där började jag som Musikelev 1959. Min bana att spela började i Folkskolans Gossorkester 1954. När vi gossar vuxit till oss fick vi börja att spela i ABF;s musikkår, under ledning av Musikfanjunkare Sven Söderlund. Mitt intresse för musikhistorik började tidigt och då särskilt vad som spelats i Falu Stad.

Jag har nu en fråga och vädjan; har någon av Er som läser detta några noter, instrument, uniformsdelar liggande någonstans är jag intresserad av att få se dessa och taga bilder på detta. Har Ni gamla kort på Falu Messingssextett från 1900 -1920 är jag mycket intresserad av att få se dessa, eller om någon har upplysningar om Främby Musikkår som också var verksam runt 1910-1930. Gamla pianonoter som ligger kanske på någon vind, är jag också intresserad av att få rädda till eftervärlden. Kort över huvud taget är intressanta, har Ni kort på Kunglig Dalregementets Musikkår är dessa värdefulla att se. Jag scannar av dessa, så att Ni får tillbaka originalen. Här följer några exempel:

Jag har telefonnummer 070 -5194933 . Adress Roland Lindberg Glamsarvet 30 791 94 Falun.

Du kan också svara till webbredaktören

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *