Kulturarvet

Intresserade medlemmar
Intresserade medlemmar

Det var en härlig höstdag med flödande sol och ljumma vindar. Vi var 18 personer som hade mött upp för en guidning. Eva tog emot oss utanför och väl inne fick vi kaffe och god chokladkaka alltmedan Lars Grundtman berättade om verksamheten. Den vilar i första hand på fyra ben.

  • Föremålsvård av textilier och trä
  • Tillverkning i trä
  • Tillverkning i textilier
  • Legoarbeten
En matta återfår sin skönhet
En matta återfår sin skönhet

Viss föräljning förekommer också. Kulturarvet har tillhört Nordiska museet men ligger fr o m 2008 under Falu kommun. Den huvudsakliga verksamheten är att vårda och pietetsfullt renovera våra gamla träföremål och textilier. Kunderna finns framför allt i Dalarna men även i Hälsingland och Värmland samt stockholmsområdet. Både privatpersoner och företag vänder sig till Kulturarvet. Tankar finns om kursverksamhet framöver.

0921-3Efter kaffet fick vi gå runt och titta. Det var mycket intressant. Gamla möbler blev som nya. Mattor blev tvättade och lagade. Gamla fönster fick en kärleksfull behandling och en helt ny lyster. Jojo. Kanske kunde det vara en idé att lägga in sig själv då man såg det fantastiska resultatet. Vi tackar Kulturarvet för att dom tog emot oss och Eva Flygt för initiativet. Vill du veta mer om Kulturarvet så kan du gå in på fliken ”länkar” och klicka dig dit