Föreläsning på Dalarnas Museum ”Nya rön om gammal gruva”

0323
Sven Olsson i talarstolen

Sven Olsson berättade om sin nya bok som rätt och slätt heter Falu Gruva. Att det finns ett stort intresse för vår historia i allmänhet och gruvan i synnerhet framgick tydligt av antalet åhörare. Hörsalen var nästan full.

Sven har den senaste tiden ägnat sig uteslutande åt att försöka täppa till alla luckor runt gruvans histora. Slå hål på gamla sanningar som t.ex….. samt att få med vad som har hänt den senaste tiden. Huvudrubrikerna i boken är

  • Falu gruvas äldsta historia
  • Gruvans folk
  • Gruvans teknologi
  • Falu gruvas sista tiden

Att Sven kan sin historia förstår vi alla och han vill så gärna dela med sig av sina kunskaper.
Boken är rikt illustrerad och fotograf är en ung man vid namn Sebastian som Sven öste lovord över. Tiden flyger fram och snart måste vi sluta för nu går larmet. Ingen tid för frågor men boken är ju snart ute